ESITYKSET

Keväällä 2019 Hyökyvuoren Lapsiteatterin ryhmät esittivät:

 

MERIHELMET (1. – 5. luokkalaiset)

LIISA IHMEMAASSA

LIISA IHMEMAASSA

Lewis Carrolin klassikko herää eloon Teatteri Hyökyvuoren Merihelmien esittämänä näytelmässä, joka on täynnä yllättäviä käänteitä ja toinen toistaan uskomattomampia hahmoja! Sukella Liisan kanssa seikkailuun, jossa hän seuraa Valkoista Kania Ihmemaahan, laulaa kukkien kanssa ja tapaa Irvikissan, Tittelityyn ja Tittelitomin sekä puhuvan kilpikonnan. Mutta mitä tapahtuu Hullun Hatuntekijän syntymättömyyspäiväkutsuilla ja kuka kumma on pelikorttisotilaita komentava Herttarouva?

Perustuu Lewis Carrollin lastenromaaniin Alice in Wonderland (1865).

Ohjaus: Erika Rehmonen – Jere Hartikainen


MERIHEVOSET (6. – 7. luokkalaiset)

PAHAA SUTTA KEN PELKÄISI?

iso paha susi

Iso paha susi, eli Punahilkasta ja lukemattomista muista saduista tuttu pääkonna ja pahisten pahis joutuu aivan uudenlaisen haasteen eteen, sillä eräänä ihan tavallisena petomaisena iltana Susi-Mamma katoaa jonnekin kesken iltapalan, ja pahasta sudesta tulee yllättäen pikku Ruuperi-hukan yksinhuoltaja. Tästä käynnistyy hämmästyttävä ja hauska tapahtumien sarja, missä tutut vanhat kansansadut suistuvat täysin uusille urille. Tässä näytelmässä kaikki on mahdollista: sudet kokkaavat kasvissoppaa, possut kiusaavat suurpetoja, karhu putoaa kaivoon, pikku-kili kuorruttaa itsensä kinuskilla, Punahilkka pelottelee pienempiään ja mummo… Sanotaanpa vaikka näin, että mummon tekohampaita on syytä varoa!

Pahaa sutta ken pelkäisi? on tarina, joka on hotkaissut sisäänsä ajatuksia muun muassa vastuun kantamisesta, yksinäisyydestä, kasvamisesta ja itsensä löytämisestä.

Ohjaus: Erika Rehmonen – Jere Hartikainen


MERITÄHDET (8. – 9. luokkalaiset+)

TARINANA TÄHTITAIVAS

TT - Juliste

”Miten voi herätä painajaisesta, jos ei ole nukkumassa?”

Yläasteikäisen Maisan elämää hallitsee koulustressi, äidin suuret odotukset sekä eristävä yksinäisyys. Valmiiksi suunniteltu tulevaisuus aiheuttaa ahdistusta, eikä jätä tilaa hauskanpidolle. Tero on innokas ekaluokkalainen, jolle jokainen päivä on uusi ja jännittävä seikkailu. Hänellä on kuitenkin suuri salaisuus, niin valtava ettei hän tiedä sitä itsekään. Ja heidän molempien luona käy öisin Hirviö.

Tarinana tähtitaivas on näytelmä pelkojen voittamisesta, tarinoiden voimasta ja totuuden hyväksymisestä. 2000-luvun huippumusikaalien uudelleen sanoitetut laulut rakentuvat Maisan ja Teron tarinan ympärille, joka on yhtä ikuinen kuin tähtitaivas.

Ohjaus: Erika Rehmonen – Jere Hartikainen

 

 

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close